Lapte de cocos făcut acasă

La stânga suc de cocos, la dreapta laptele

Răsfoind una dintre cărţile de gătit pe care le-am cumpărat recent am dat peste o metodă nu doar de a sparge o nucă de cocos fără efort dar şi de a obţine laptele de cocos acasă, fără conservanţi, zahăr şi alte minuni. Am încercat de două ori şi funcţionează. Veţi avea nevoie de:

  • o nucă de cocos (trebuie să auziţi lichid înăuntru când o scuturaţi)
  • un ciocan
  • o şurubelniţă
  • apă fierbinte

La unul dintre capete, nuca de cocos are o zonă marcată de 3 adâncituri de culoare mai închisă. Acelea sunt locurile unde coaja este cea mai subţire. Fixaţi şurubelniţa cu vârful într-una dintre adâncituri şi loviţi-o cu ciocanul până trece de miez. Întoarceţi-o şi lăsaţi să se scurgă bine de suc. Apoi nuca de cocos se pune în cuptor timp de 20 de minute la ~ 200 de grade C. Depinzând de fruct, coaja poate crăpa în cuptor sau după câteva lovituri bine aplicate cu ciocanul. Acum am ajuns la fruct care, după ce e decojit (un cuţit de bucătărie e suficient), se poate consuma aşa. Pentru a obţine laptele de cocos, se mărunţeşte miezul (fie în robotul de bucătărie fie pe răzătoare) iar peste se toarnă 250 ml de apă fierbinte. Se lasă amestecul să stea timp de 10 minute apoi se scurge de lichid. Se repetă procesul şi gata, tocmai aţi obtinut lapte de cocos.😀

Spor!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: