Salată de ardei copţi

De cand eram mică am crescut obişnuită cu masa de duminică în familie. Pe lângă clasica întrebare “ce să fac de mâncare pe duminică?” venea şi a doua, aproape la fel de importantă: “ce salată vrei sa fac?”. Ăsta era momentul în care preferinţele ieşeau la iveală: tata cu salată de varză, mama cu salată de legume iar eu alegeam întotdeauna ardeii copţi. Din fericire am început să fac şi eu salata asta aşa că acum e linişte în familie. Pentru doua  porţii mărişoare avem nevoie de:

5 ardei-roşii şi galbeni (nu foarte mari şi injectaţi cum se vând în supermarketuri şi care nici după o oră de ars gazul nu se coc-vorbesc din experienţă) se pun la copt (pe plită, în tigaie sau în cuptor) întorcându-se pe toate părţile până când se coc. Se lasă să se răcească iar apoi se decojesc. Se scot sâmburii şi se taie felii subţiri.

Pasul doi: se prepară o marinată din următoarele ingrediente:

50 ml oţet balsamic
2 linguri ulei
sare
piper

Se adaugă ardeii şi se lasă să stea până în momentul servirii. Ca fel vegetarian de sine stătător se adaugă capere şi brânză (mozzarrela sau caşcaval), dupa cum am semi-ilustrat mai sus.

Spor la gătit! 🙂

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: