Salată de căpşuni, urdă şi spanac

Sunt foarte mulţumită de faptul că acum am o piaţă lângă serviciu şi nu un hypermarket. E mai uşor să adopţi obiceiuri sănătoase şi, bineînţeles, mult mai ietin. Aşa că de fiecare dată când am chef de ceva bun le fac o vizită şi ies cu o plasă plină de bunătăţi.

Fiind aproape vară m-am gândit să fac o salată. Şi fiindcă acum este sezonul căpşunilor le-am ales ca ingredient principal. Am cumpărat o jumătate de kilogram de căpşuni, 300 g de urdă şi o jumătate de kilogram de spanac. Desigur, asta e pentru mai multe porţii. Sau poate vă este foarte foame, cine ştie?😛 Am spălat spanacul şi căpşunile şi am rupt bucăţele de urdă deasupra lor. Apoi am turnat peste un sos dulce acrişor a cărui reţetă urmează în continuare:

Sos

  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri miere
  • o lingură oţet balsamic
  • 1 linguriţă scorţişoară

La început am avut îndoieli faţă de combinaţia asta de oţet balsamic şi ulei cu miere şi scorţişoară dar a ieşit o minunăţie. Iniţial am făcut sosul din jumătate din ingrediente dar după ce s-a terminat mai vroiam.

Poftă mare!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: