Plăcintă cu roşii cherry

Ieri am dus tomul cunoaşterii (aşa mi-am denumit noua carte de bucate) în bucătărie şi am incercat să fac o primă reţetă dupa ce scria acolo. Cu o atingere personală, în sensul că cerea aluat de plăcintă iar eu am folosit doar foi. După cum se vede mai sus a ieşit ok.😀 Reţeta se împarte în două: pregătirea aluatului (mă rog, foilor) şi pregătirea umpluturii.

Pentru prima parte, se unge tava cu puţin unt. Apoi se pune o foaie de plăcintă, se unge cu gălbenuş (nu ou întreg, Atenţie! pentru că încă îmi amintesc cum am dat chix cu o reţetă nefiind atentă la precizarea asta) şi se tot repetă procedura (foaie+gălbenuş) până se formează o bază suficientă pentru a susţine restul (la mine au fost 5 foi). Am înţepat foile cu o furculiţă şi le-am pus la cuptor câteva minute.

Pentru partea a doua am amestecat 200g brânză Camembert (care a rămas în bucăţi mai mari dar foarte moi) cu un pahar de smântână, un ou întreg, o lingură de muştar iute, 3 fire de ceapă verde tăiate bucăţi mai mari, sare, piper şi cimbru. Amestecul se pune peste foietaj apoi se adaugă roşiile cherry tăiate în jumătate. Se dă la cuptor cam 15 minute pe temperatură mare (200 grade C) sau până când amestecul se încheagă. Pe mine m-a cucerit gustul, brânza Camembert e piesa de rezistenţă în această reţetă.

Iată ingredientele încă o dată:

  • 250 aluat de plăcintă sau foi de plăcintă
  • unt pentru uns
  • 1 gălbenuş
  • 200 brânză Camembert
  • 125 ml smântână
  • 1 ou întreg
  • 1 lingură muştar iute
  • 3 fire ceapă verde
  • sare, piper
  • cimbru
  • 250 g roşii cherry

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: