Spaghetti al Pomodoro

Aseară a fost prima dată când m-am uitat în frigider (respectiv cămară), am văzut că am ingredientele X, Y, Z şi am încropit rapid o cină, fără să fie nevoie să mai dau o fugă până la magazin înainte. E vorba de spaghetti al pomodoro, incredibil de simple şi de gustoase. Ca să nu mai zic că sunt gata (cu tot cu timp de pregătire) în cam 30 de minute. E nevoie doar de:

  • 2 cepe mici spre medii
  • 2 căţei de usturoi
  • ulei în care se căleşte ceapa şi usturoiul
  • 400 g de roşii decojite (eu mai avem fix jumătate din cutia de 800 g pe care am luat-o pentru experimentul lasagna)
  • condimente (sare, piper, busuioc, chili)
  • caşcaval pentru decorat şi, bineînţeles, paste.
După ce s-au călit ceapa şi usturoiul se adaugă roşiile, condimentele şi puţină apă apoi sosul astfel obţinut se lasă să fiarbă până când se îngroaşă-mai mult sau mai puţin, după preferinţe. Separat se fierb pastele şi se rade caşcaval pentru decorat. Se adaugă sos peste paste sau invers (din nou, după preferinţe) şi se decorează cu caşcaval. Merge foarte bine dacă acesta se pune între două straturi de sos deoarece astfel se topeşte.🙂

2 Comments to “Spaghetti al Pomodoro”

  1. Si carnea? Unde e carnea?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: