Cum se decojeşte o rodie

Ah rodia. Un super fruct considerat aducător de noroc (mai ales consumat de Revelion). Problema este că îţi dă dureri de cap în momentul în care încerci să o decojeşti. Sâmburii sunt încorsetaţi în coajă iar sucul roşu pătează orice. Cum procedăm?

Cea mai simplă metodă este următoarea: rodia se taie în două. Va curge puţin suc aşa că atenţie. Se ia una din jumătăţi şi se scufundă într-un vas cu apă (caldă, să avem grijă şi de mâini). Cu grijă, folosind degetele, începem să îndepărtăm seminţele din coajă. Fiind sub apă avem avantajul că nu stropeşte iar seminţele vor cădea la fund. În câteva minute ar trebui să mai avem doar coaja goală în mână si un vas plin cu seminţe de rodie. Like so:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: