Condimente: Garam Masala

Incep azi o noua categorie, cea a condimentelor. Sunt destule condimente rare (aici), despre care am auzit foarte putin si m-am gandit ca nu ar strica o scurta descriere.

Azi vorbim de Garam Masala, un amestec de condimente folosit cu precadere in bucataria indiana dar si in tarile vecine (Bangladesh, Pakistan, Nepal). Numele este compus din 2 cuvinte : masala inseamna amestec si garam (tradus ca iute) indica intensitatea  mixturii. Practic un amestec de condimente iuti. Exista o multime de combinatii pentru garam masala insa ingredientele de baza sunt : scortisoara, chimion, piper negru, cuisoare, nucsoara si coriandru.  De retinut ca Garam Masala este doar unul dintre tipurile de masala. O lista completa puteti gasi aici.

In Cluj se poate cumpara de la magazinul bio de pe strada Eroilor, aproape de fostul Family Center. Sau puteti incerca sa il puteti face acasa. Aveti nevoie de ingredientele descrise mai sus in urmatoarele proportii :

  • 2 lingurite de scortisoara
  • ½ lingurita seminte de chimion
  • 1 lingurita de piper negru
  • 1 lingurita cuisoare
  • ½ lingurita de nucsoara
  • ½ lingurita boabe de coriandru

Exceptand scortisoara, se prajesc  toate ingredientele timp de 20-30 de secunde intr-o tigaie/cratita fara ulei apoi se piseaza (de data asta se adauga scortisoara) si voila, your very own home made Garam Masala.

Enjoy !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: