Pachetele de primavara in aluat de casa cu sos dulce acrisor

Saptamana asta cautam un fel de mancare vegetarian, usor dar satios in acelasi timp. Asa am ajuns sa incerc pachetele de primavara. Cu ce-am avut prin camara mai degraba decat cu ce era in reteta, au iesit incredibil de bine.

Iata cum se fac in 5 pasi usori:

  • Pregateste un aluat din 300g faina, jumate de lingurita de sare, un ou, 150 ml apa si putin ulei. Va iesi super lipicios, keep adding flour pana se framanta fara sa se lipeasca de degete. Se intinde intr-o foaie si se lasa la rece cam o ora.
  • Iesi din casa si cumpara (sau cauta in camara/frigider) : 1 ardei rosu, 1 morcov mare (sau 2 mici), 3 catei de usturoi, 1 praz (sau cateva fire de ceapa verde), 100-150 g de ciuperci (recomand varietatea de conserva  pentru ca se pot scurge. Am incercat proaspete si au lasat foarte multa apa) si o varza mica din care vei folosi cam jumatate.
  • Toate se taie fidelute (fine, fine, julienne) si se  calesc  in urmatoarea ordine: ciuperci cu un pic de sare pret de cateva minute, restul legumele (exceptand varza) alte cateva minute si apoi varza. Amesteca tot timpul. Se adauga la sfarsit sare, piper cayenne si sos de soia (2 linguri). Stinge focul, taste, get high on how good it is.

  • Se scoate aluatul din frigider si se portioneaza. Depinzand de abilitatile tale de a folosi un sucitor, pot iesi intre 12 si 18 portii. Fiecare patratel de aluat se intinde cat mai mult posibil pe masa presarata cu faina (trebuie sa fie foarte subtire-de obicei pentru pachetele de primavera se foloseste aluat gata preparat, din orez.) Scopul  este sa se obtina un patrat (se poate taia surplusul de aluat) care se umple cu amestecul de legume, impachetandu-se ca un plic.

  • Cand ati terminat  fie aluatul, fie umplutura, pachetele se prajesc in baie de ulei. Atentie, trebuie sa fie foarte incins si sa rumeasca aluatul in 2-3 minute. Altfel se gatesc din nou legumele si chiar nu e nevoie. Finish frying them, stare and wonder at how fast they’re being eaten.

Sosul dulce acrisor merge de minune cu pachetele de primavara si se prepara in 5 minute acasa. Intr-un vas mic puneti: 45g zahar, 50 ml apa, 2-3 linguri otet (depinde de cat de acrisor vreti sa fie), 2 linguri sos de soia, 1 lingurita amidon si 2 linguri de ketchup. Se pune pe foc si se amesteca pana se ingroasa.

Ta-dah, you did it! Pofta buna!

2 Comments to “Pachetele de primavara in aluat de casa cu sos dulce acrisor”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: