Insomnia

Adresa: Str. Universitatii nr. 2, etaj 1
Pe harta: Insomnia
Telefon: 0742 072 955
Website: Nu am gasit.
.

And now back to our normal program. Imi permit o mica abatere de la mancare pentru un review al uneia dintre cafenelele/barurile cult din Cluj: Insomnia. In my defense, ceva de-ale gurii tot se gasesc si aici: traditionalele pita cu unsoare si cu ceapa, respectiv pita cu zacusca, la modicul pret de 1 leu felia. Plus ceva de mestecat langa o bautura (alune, chipsuri, etc), la pret maxim bineinteles.

Prima data am calcat pe acolo in timpul anului 1 de facultate, cand locatia inca era un apartament boem la etajul unei cladiri de pe strada Iuliu Maniu. Atunci incepeam sa scot si eu capul prin lume si locul mi s-a parut MAXIM. Intre timp s-au mutat dar atmosfera a ramas aceiasi si multa vreme a fost locul meu de suflet.

Cateva observatii cu privire la Insomnia:

  • Daca vii in oras cautand-o, nu o sa o gasesti. Desi locatia este super centrala, pe strada Universitatii, trebuie intrat intr-un gang, facut dreapta si urcat niste scari pana a ajunge la destinatie. Faptul ca respectivul gang a fost multa vreme in reparatii, cu un crater in mijloc nu a ajutat prea mult. Singurul indiciu este un banner cu numele barului atarnat in fundul curtii, foarte greu de observat daca nu esti atent.

  • Daca nu esti fumator stay away. I mean it! Ventilatia este extrem de proasta si tot fumul se acumuleaza. Am intrat cu un fumator inrait acolo si era sa faca un atac de astm. Daca sunteti suficient de hardcore insa, go right ahead.

  • Kudos pentru decor. In afara de abajururile din hartie reciclata sau din sticle albastre, plus varii antichitati, a intrat in legenda zugraveala constand in oite si porci recreand diverse ipostaze din Kama Sutra. De remarcat sunt si inscriptiile de la toaleta, de genul: Chuck Norris was here.

  • Ca o observatie, barul este detinut si patronat de maghiari. Desi nu sunt probleme deosebite, ca serviciu prioritar pentru acestia (spre deosebire de alte locuri ce vor fi mentionate intr-un review viitor), e posibil sa existe o mica bariera lingvistica intre tine si chelnerul originar din Harghita care iti ia comanda. O intamplare amuzanta a fost chiar la prima intalnire cu The Boyfriend, cand dupa vreo ora (!) chelnerita a venit sa ne ridice de la masa, motivand ca era rezervata pentru un grup mai mare. Desigur, nici un semn cu rezervat, nimic. The Boyfriend face scandal, fata face fete-fete iar la final ni se spune ca toata consumatia este din partea casei. Yay!

  • Astea fiind spuse, meniul este variat iar cocktailurile foarte bine facute desi nu cele mai ieftine de prin oras. Recomand Long Island Ice Tea si Tequila Sunrise pentru uitatul de toate, inclusiv de drumul spre casa. Iar pentru dimineata merge foarte bine o cafea cu scortisoara sau un ceai fierbinte.

  • Pentru cei interesati, Insomnia este si locul de intalnire al cenaclului (urasc termenul asta) Nepotul lui Thoreau care are loc miercurea, din 2 in 2 saptamani. Se aduna profesori universitari si alti intelectuali din Cluj si nu numai, se invita scriitori/poeti si se discuta pe baza creatilor prezentate. Daca nu sforaiti citind despre asta s-ar putea sa merite o vizita.

Have fun visiting and drinking!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: