Restaurantele Marty

Adresa: str. Victor Babes nr. 39 / str. Horea nr. 5 / str. Traian Mosoiu nr. 28
Pe harta: Restaurantele Marty
Telefon: 0264-596.195 / 0264-594.094 / 0264-594.822
Website: www.martyrestaurants.com

.

Pentru clujeni, restaurantele Marty au devenit un fel de simbol al orasului. Nu foarte multa lume isi mai aminteste cand s-au deschis, dar sunt mereu acolo cu mancare buna si o atmosfera prietenoasa.

Tin minte, desi putin vag, cum au evoluat. Fara rea intentie, va spun urmatoarea poveste:  acum vreo 3 ani, cand firma la care lucrez tocmai se deschidea, au comandat pizza de la Marty pentru toti noii angajati (vreo 40 de oameni). La sfarsitul pranzului, ¾ din pizza a ramas neconsumata, cutiile pline inaltandu-se intr-un mini turn. Quite a disappointment. Insa de atunci numai de bine. Cateva luni mai tarziu, i-am auzit pe unii colegi povestind, foarte impresionati, de patronul care facea livrari personal cand erau foarte aglomerati. Thumbs up.  Am avut o perioada in care comandam mancare de acolo si am fost foarte multumiti. Apoi cateva cine foarte reusite m-au convins sa revin iar si iar.

In acest moment exista 3 restaurante Marty in Cluj: Marty Society in Hasdeu (strada Victor Babes nr. 39), Marty Boulevrad pe strada Horea nr. 5 si Marty Petit (strada Traian Mosoiu nr. 28).

Marty Boulevard este elegant si modern, perfect pentru un pranz de afaceri sau o cina in oras. Serviciul este mai mult decat ok iar meniul variat, spatiul amplu si localizarea centrala il plaseaza printre restaurantele must try din centru.

Marty Society, desi primul deschis, este ultimul restaurant Marty pe care am ajuns sa-l vizitez (Hasdeul e destul de departe pentru mine). La fel, foarte spatios, chelneri prietenosi, ambient modern. Ce mi-a placut a fost ca in seara in care am trecut pe acolo 2 persoane si-au sarbatorit ziua de nastere iar cei de la Marty au venit cu tort si pe fundal era o piesa de Happy Birthday. Very very nice, m-a facut si pe mine sa ma simt bine.

Iar cum sa trecem la ce ma doare pe mine. Din motive de logistica si proximitate ajung  cel mai des la Marty Petit.  Localul este foarte dragut, o camera spatioasa, cu bar in capat, TV pe un perete si o iluminare super potrivita pentru a creea o atmosfera intima. Iubesc designul locului. Insa elementul care distruge tot este serviciul personalului. In afara de chelnerii de la Gente, de pe Horea (despre care promit sa scriu in curand), domnisoarele care asigura servirea la Marty Petit sunt cele mai arogante, neprofesionale si delasatoare chelnerite pe care le-am intalnit. Am avut o experienta neplacuta de fiecare data cand am fost acolo, cel mai recent acum o saptamana cand The Boyfriend a vrut sa iesim la cina acolo, pentru a vedea cum e. Chelnerita ne-a trantit meniurile pe masa, cand i-am dat comanda am aflat ca nu avea jumatate din lucrurile pe care le vroiam (fiind informata de asta prin atat de elegantul: N-am!), a plecat fara sa-i ia comanda prietenului meu iar cand i-a spus si el ce dorea nici macar nu s-a obosit sa vina inapoi la masa pentru a lua nota de comanda (bineinteles ca nu avea unul din lucrurile pe care le vroiam). Pe langa asta ma trezesc ca revine dupa un minut sa ma intrebe ce vroiam de baut pentru ca nu a retinut. Pana cand nu se schimba personalul de acolo, Marty Petit intra pentru mine la categoria “de evitat”. Probabil voi face ceva miscare pana la locatia de pe Horea.

Unul dintre lucurile absolut de admirat este parteneriatul  cu Casa Bio, pentru a servi preparate cat mai naturale. Pe langa meniul obsinuit, in fiecare restaurant Marty exista un micut meniu cu 4 pagini, in care sunt trecute preparatele speciale. Am avut astfel ocazia sa savurez o minutata salata cu seminte de pin insotita de rulouri de bacon umplute cu pasta de branza. Minunat! Ce nu stiam atunci era ca meniul special se schimba destul de des (cred ca o data la 2 saptamani) si de atunci n-am mai gasit respectiva salata. Nu ca lipsesc bunatatile. Neaparat trebuie incercat American brownie, servit asa cum trebuie: cald si cu inghetata de vanilie deasupra. Yummy! Ah da, si dressingul Thousand islands pe care nu l-am vazut la alte restaurante. Singura nemultumire ar fi legata de fish&chips, care mi se par fish fingers cu Chio Chips in loc de clasicul preparat britanic.

Ca un minus, trebuie mentionat ca meniurile obisnuite  sunt murdare, sterse si cu linii lipite peste preparatele sau preturile initiale. Nu cred ca ar strica o mica investitie in niste meniuri noi. E ca si cum ai merge la un hotel de 4 stele si ai avea cearceafuri peticite in pat.

Serviciul de livrare e ok, insa ultima data cand l-am folosit a avut o intarziere de peste 2 ore, mancarea comandata la 20.30 ajungand dupa ora 23. Persoana se pare ca nu gasea adresa, desi nu era prima data cand se facea o comanda din acelasi loc. Se mai intampla dar nu cred ca am mai facut comanda de atunci.

Oricum, overall, sunt foarte multumita de Marty. Preturile sunt ok, preparatele variate si bune (gasesti de la pizza la curry chicken), ambianta placuta si design modern. Daca ar fi putin mai exigenti la interviurile de angajare/training de personal si ar printa din nou meniurile ar fi restaurantul perfect pentru mine. Asa, ramane de 4 stele.

La mai bine!

Leave a comment