Cum se mănâncă mango

Fiindcă micul tutorial despre litchi s-a dovedit a fi un succes, m-am gândit că ar prinde bine să continui seria mini tutorialelor despre fructe exotice.  Astazi despre mango, un alt fruct tropical deosebit de parfumat. Coaja este de obicei verde spre roşie, cu cât mai roşie cu atât este mai copt fructul. La atingere trebuie să fie ferm, exact ca o pară sănătoasă şi fără lovituri sau pete maronii. Gustul este foarte dulce, o combinaţie între măr, portocală şi…pătrunjel (da, nici mie nu mi-a venit sa cred).

Cel mai uşor mod de a-l consuma este în coajă, tăindu-i un mic capac din partea superioară şi inferioară, astfel încât fructul să poata fi aşezat exact ca în imaginea de mai sus. Apoi se taie felii în jurul sâmburelului (asemănător cu cel de piersică) iar bucăţile obţinute se creastează astfel încât, împingând fructul în afară, să rezulte o formă vag asemănătoare cu ţepii unui arici. Desigur, se poate şi decoji dar e mai distractiv să-l mănânci direct din coajă.

About these ads

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: